Nieuws Nieuws

Ander Nieuws 1 april 2022

Eend April

Maar zwerfvuil is geen grap. Zeker plastic ringen zijn gevaarlijk voor eenden en helaas kon deze eend uit Alphen aan den Rijn niet op tijd gered worden. Daarom is het zo belangrijk om (jouw) afval goed op te ruimen. De eend is nu 24/7 te zien in onze raamexpo, in het brughuisje op de Marebrug.

De vondst van de week in onze raamvitrine s meestal iets grappigs, iets leuks of onverwachts. Maar dat zwerfvuil geen grap is, willen we onderstrepen met Eend April. Van mondkapjes en vislijnen tot sixpack-ringen, dieren raken verstrikt in ons zwerfvuil. Zo ook deze eend. Regelmatig happen vogels in plastic ringen, die vervolgens over de kop van de vogel klappen. De ring zit dan vast, en de vogel kan nauwelijks meer eten. Ook deze eend was sterk vermagerd. Dierenambulance Alphen aan den Rijn trof hem dood aan. Weer een duidelijk voorbeeld van hoe belangrijk het is om (jouw) afval op te ruimen!

Alphen aan den Rijn, 2 juni 2020.

Met dank aan Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o., en Paul Feil en Judith Mellenberg van De Opzetterij.Op tijd bevrijd

De ring om de kop van deze eend is gelukkig op tijd verwijderd. De eend die nog geen jaar oud was, was redelijk tam. Dit was waarschijnlijk zijn redding!
Barendrecht, 18 december 2020
Gered door Victor en Eleonore van Gaasbeek
Foto's door Eleonore van Gaasbeek
illustration

Nieuws