Logo De Grachtwacht
Doneer

Nieuws


De Grachtwacht zoekt brugwachter (hij/zij/hen)

We zijn op zoek naar een freelance community manager voor hulp bij het werven, ondersteunen en aansturen van de vrijwilligers.

Community manager Wij zijn De Grachtwacht, een organisatie die zich inzet voor plasticvrije grachten en bewustwording van stadsnatuur in en rondom de gracht. Met onze kanovloot organiseren we wekelijkse clean-ups en voeren we wetenschappelijk onderzoek uit naar plasticvervuiling. We houden niet alleen de stad schoon, maar analyseren ook de herkomst van het afval om zo de bron aan te pakken. Onze meest opmerkelijke vondsten exposeren we in de ramen van het brugwachtershuisje op de Marebrug in Leiden. Vanuit dit brughuisje coördineren we ook de opruimacties, ontvangen we vrijwilligers en verwerken we de grachtvondsten. Met ons clean-up team van ongeveer 15 actieve vrijwilligers hebben we al meer dan 1000 mensen begeleid tijdens onze acties. Dankzij de recent gewonnen 'Communication Initiative award 2023' van NWO is er budget beschikbaar om ons team te versterken. Daarom zoeken oprichters Liselotte Rambonnet en Auke-Florian Hiemstra, samen met het bestuur van de stichting, iemand die enkele kerntaken kan overnemen, zodat de oprichters zich meer kunnen richten op wetenschappelijk onderzoek en educatie.

Wie we zoeken We zijn per direct op zoek naar een gepassioneerde community manager die 4 uur per week op freelance basis beschikbaar is. Je bent woonachtig in regio Leiden, hebt social media skills en een goede beheersing van de Nederlandse/Engelse taal.

Taken De activiteiten zijn vooral het aansturen en werven van vrijwilligers, voorbereiden van de clean-ups en het organiseren van bedankborrels en informatieavonden. Daarnaast een bijdrage leveren aan het beheer van de sociale mediakanalen, de website en de nieuwsbrief.

Kernwoorden Enthousiast Doelgericht Teamspeler Communicatief Assertief

Pluspunt Affiniteit met duurzaamheid en clean-ups, en ervaring met onze activiteiten wordt als pluspunt gezien.

Vergoeding Voor deze functie bieden we een uurtarief, afhankelijk van kennis en ervaring, voor 4 uur per week voor een langere periode.

Solliciteren Bij interesse vinden we het geweldig leuk als je een korte motivatie stuurt plus een begeleidend CV naar info@degrachtwacht.nl onder vermelding van je favoriete grachtdier. Doe dit uiterlijk zondag 19 mei.

Mocht je vragen hebben over de vacature, dan kan je contact opnemen met Liselotte & Auke-Florian via info@degrachtwacht.nl.


« Ouder Bericht